Donants de memòria: Barceloneta

Projecte de recuperació de la memòria oral del barri de La Barceloneta amb gent gran veïna del barri, desenvolupat per Trama SCCL en col·laboració amb el Casal de Gent Gran de la Barceloneta i La Laberinta, durant la primavera del 2019.

Al barri de la Barceloneta hem desenvolupat un projecte en col·laboració amb el Casal Cívic de la Barceloneta que hem coordinat i dinamitzat en intercooperació amb la cooperativa La Laberinta (coneguda anteriorment com a Laberint Cultura).

En aquest cas, el grup ha estat conformat únicament per dones i ha constat de quatre sessions d’intercanvi de records i experiències, un itinerari pel barri i dues sessions d’entrevistes personals amb les dones donants de memòria.

Arrel del projecte, les companyes de La Laberinta van comissariar l’exposició Barri desaparegut, barri imaginat a La casa de la Barceloneta 1753, una mostra que tracta sobre el paisatge urbà desaparegut del barri de la Barceloneta i que dóna continuïtat i visibilitat al procés de treball dut a terme amb les dones donants de memòria de La Barceloneta.

La presentació pública del vídeo resum del procés es va veure ajornada a causa de la pandèmia. Finalment, es va fer en el marc de l’exposició Barri desaparegut, barri imaginat a La casa de la Barceloneta 1753 el 6 de novembre del 2020 en streaming.

beteve.cat/historia/urbanisme-desaparegut-barceloneta-clau-femenina
lalaberinta.org/ca/projectes/8-projectes/14-barri-imaginat

Vídeo

Galeria d’imatges