Exposició Diari d’un confinament

Exposició programable

Diari d’un confinament recull el seguiment fotogràfic que l’artista Silvia Sánchez Bianchi va fer mitjançant un telèfon mòbil sobre la seva mare de 82 anys durant els mesos del confinament decretat després de l’estat d’alarma del 2020 per l’alerta sanitària de la Covid-19.

En aquesta sèrie fotogràfica, la gran majoria retrats, podrem veure com l’aïllament imposat va impactar greument en la seva salut i li va afectar molt negativament l’estat físic, cognitiu, conductual i emocional.

Durant aquest període no només es va veure minvada la seva mobilitat sinó també el seu contacte social, que va fer que els seus hàbits i rutines canviessin per complet, ja que la va privar d’estímuls i afectes.

Així, a poc a poc, el deteriorament es va fer present, primer a nivell emocional, manifestant-se en sentiments com la por, l’angoixa, la tristesa, la desídia, l’apatia, etc., que li van repercutir en la seva conducta i li van generar sedentarisme i desordres del son, la higiene i l’alimentació. També va patir canvis a nivell cognitiu que es van expressar en forma de lapsus de memòria i desorientació en el temps i l’espai. A nivell físic es va veure afectat tot el seu sistema locomotor, cosa que va repercutir en la seva mobilitat.

  • Podeu programar l’exposició en el vostre centre
  • La programació de l’exposició pot anar acompanyada d’una o més visites comentades per part de l’artista, Silvia Sánchez Bianchi
  • La programació de l’exposició pot anar acompanyada de l’activitat “Donants Pandèmic”, dues sessions per recollir la memòria oral al voltant de les vivències en confinament de les persones majors de 65 anys i fer un relat col·lectiu d’una situació que ja forma part de la nostra història contemporània.

Galeria d’imatges